Over de eigenaar
Mijn naam is Rian Vergeer. Op 18-jarige leeftijd ben ik geïnteresseerd geraakt in de verzekeringsbranche door een stage op een assurantiekantoor in Oudewater.

Mijn vervolgstudie op de Hogeschool heb ik afgestemd op deze interesse. In 1993 heb ik de opleiding bedrijfseconomie, met als afstudeerrichting Bank- en Verzekeringswezen, afgerond. .

Daarna ben ik gaan werken  op een assurantiekantoor in Gouda als adviseur. In 1996 ben ik medevennoot geworden van deze BV en in 1997 ben ik, na het volgen van vele avondstudies in het verzekeringswezen, beëdigd tot Makelaar in Assurantiën.

Inmiddels heb ik dit bedrijf verkocht en ben ik in 2005 gestart met mijn nieuwe onderneming:
Riassurance B.V.

Werken op basis van consultancy ervaar ik als een verademing. Objectiviteit en onafhankelijkheid komen door deze werkwijze veel meer tot zijn recht.

Ik kom in contact met veel verschillende mensen en bedrijven en het is  interessant om een kijkje te mogen nemen in de keuken van die bedrijven. Ik vind het leuk om me te verdiepen in polissen, clausules en voorwaarden. Door goed te lezen stuit je veelvuldig op gaten in de dekking die de verzekeraar de mogelijkheid biedt bij schade een uitkering te weigeren. Maar andersom komt ook voor. Verzekeraars die een schade afwijzen op grond van de voorwaarden. Als je vervolgens die voorwaarden goed doorneemt blijkt de afwijzing ongegrond.

Werken en ontspanning